STARTSPELPLANBANDETMEDIAKONTAKTBLOGG
 

 

 
  Utan Östen skulle knappast Öhmanz orkester ha bildats, eller haft särdeles många spelningar heller för den delen. Som rutinerad dansbandsräv (han bildade första bandet 1974) har han en fantastisk förmåga att välja rätt låtar till rätt tillfälle och ta publiken på rätt sätt.

Ibland kanske det musikaliska får ligga i skuggan av publikkontakten, men jag antar att såväl vi i orkestern som publiken inte skulle vilja vara utan denne glade och skäggige keyboardist på scenen.

Johan har varit med i bandet sedan starten 1992. Han har hela livet haft musiken som sitt huvudintresse. Johan började som trummis i femårsåldern, men spelade klarinett i den kommunala musikskolan. Dessa instrument byttes snart ut mot piano och på senare tid även elbas.

Johan träffade Mikael när de spelade med jazzbandet BHQ och spelade också med Johan Lindberg redan under högstadietiden.

Förutom klaviaturspel och sång i Öhmanz är Johan en flitig kompositör i de flesta genrer från jazz till hårdrock. Han spelar med i ett antal band i Umeå-trakten.

 

Johan är nog kanske  den i bandet som fått den absolut bästa dansbandsskolningen av oss alla. Han började spela trummor med dragspelsklubbar när han knappt nådde upp bakom cymbalerna. Där får man verkligen lära sig vad en glad musikant är.

Detta har han tagit med sig till orkestern, han tar alltid sista ordet i varje diskussion. Han har många idéer om hur god dansmusik skall vara, vilket ger orkestern stöd i repertoarvalet.

Hans sömnbehov är ej så stort och det blir därför många gånger han som rattar turnébussen på nätterna.

Mikael är en riktig multi-instrumentalist. Han spelar saxofon och gitarr, men kan även tuta såväl trumpeter som klarinetter.

Dessutom sjunger Mikael på många av Öhmanz låtar, och spelar smäktande dansbandssaxofon.

Mikael spelar många olika genrer, från modern jazz till kyrkomusik, men han trivs kanske bäst när han får spela "twangig" rock'n roll-gitarr.

Jan är vår man på elbas och körsång .Han är den som utan synbar ansträngning fixar så att utrustningen fungerar, till och med om det mesta råkar vara bortstulet ur släpvagnen (vilket hände i Piteå 1999).

Dessutom är Jan en hejare på elgitarr och spelar det instrumentet på rätt så många låtar.

Jan är även den ende jägaren i bandet vilket medför att vi andra alltid får höra vilda jakthistorier. Naturligtvis nya hela tiden.